Κυπριακή στριφτή χαλουμόπιτα

April 19, 2011

Yλικά για 8-10 άτομα
• 500 γρ. φύλλο κρούστας για πίτες
• 400 γρ. χαλούμι τριμμένο
• 50 γρ. σταφίδες
• λίγο δυόσμο ξηρό ψιλοτριμμένο
• 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
• 200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετάκια
• 6 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 4 αυγά χτυπημένα
• 100 ml κρασί
• αλάτι
• πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνετε το 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν.
2. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα 2′ ακόμη.
3. Σβήνετε με το κρασί και βράζετε μέχρι να εξατμιστούν εντελώς τα υγρά.
4. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.
5. Κατόπιν προσθέτετε το χαλούμι, τα αυγά, τις σταφίδες και το δυόσμο.
6. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
7. Απλώνετε κάθε φύλλο κρούστας, το αλείφετε με λάδι και βάζετε μια λωρίδα γέμιση.
8. Τυλίγετε σε λεπτό ρολό, το στρίβετε ελαφρά και το τοποθετείτε σε λαδωμένο ορθογώνιο ταψί.
9. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία, φτιάχνοντας ρολά με τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση.
10. Ψήνετε τη χαλουμόπιτα στους 180°-200°C, 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει.

One Response to “Κυπριακή στριφτή χαλουμόπιτα”

  1. Yorgos said

    mmmmmmmm…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: